Hengitys ja Tarina -kurssi

Kuuntele kehoasi ja anna sen kertoa sinulle tarinasi…

Työpajan aikana on tarkoitus luoda ryhmälähtöisesti yhteinen tarina,  jonka valmistuessa voi samalla pohtia yhtymäkohtia omaan tarinaansa, suuremmassa kokonaisuudessa.

Draaman kautta tapahtuva etäännytys voi antaa joko sairastuneelle, tai omaiselle mahdollisuuden nähdä oma tarina uudesta näkökulmasta.

Mielenkiintoisen prosessin aikana tutkitaan, minkälainen tarina itse kullakin syntyy työpajan aikana. Tarina voi olla synkkä tai iloinen, tai tarina jonka olisi halunnut itselleen kerrottavan.

Yhdessä kehitellyn tarinan muodostuessa kokonaisuudeksi voi tapahtua yllättäviäkin oivalluksia, voi löytää vaikkapa oman sukunsa tarinan, joka ulottuu sukupolvien yli tai löytää oman aiemmin lausumattoman tarinansa reunan, jota lähteä tutkimaan. Esimerkiksi jokin hyvin nuorena tapahtunut asia voi olla kielen ulkopuolella ja ulottumattomissa mutta sen voi tavoittaa tai siitä voi saada välähdyksiä harjoitteiden ja keskustelujen avulla.

Omasta historiastaan voi saada uutta tietoa kehopsykoterapeuttisten harjoitteiden ja ratkaisukeskeisten ja voimavaralähtöisten kysymysten avulla. Mikä viesti yli sukupolvien välittyy? Mitä lauseita minun tarinastani nousee? Avautuu mahdollisuus ikäänkuin nähdä oma pieni elämänlanka suuremmassa seinäraanussa, suuremmassa kontekstissa.

Apukeinoina tarinan luomisessa käytetään erilaisia kehopsykoterapeuttisiin menetelmiin ja draaman rakentamiseen perustuvia harjoitteita ja ratkaisukeskeisiin ja tulevaisuusorientoituihin menetelmiin perustuvia mielikuvaharjoitteita, kysymyksiä, kirjoitustehtäviä ja yhteishaastatteluja.

Ohjaajat:

Sakari Kirjavainen – Ohjaaja, psykoterapeutti

Annu Valonen – Näyttelijä FIA, käsikirjoittaja ja Ratkaisukeskeinen Coach

Ilmoittautumiset: suvi.ala-venna(at)etelansyli.fi

Hinta: 10€ jäsenille ja 15€ ei-jäsenille

Kokoontumiset:

14.9. klo 18-21, 15.9. klo 10-17 (tauko 13-14) ja 16.9. klo 10-13

5.10. klo 18-21, 6.10. klo 10-17 (tauko 13-14) ja 7.10. klo 10-13.

14.9.2018 18:00

Etelän-SYLI, Tallberginkatu 1 C 115, Helsinki

Muita tapahtumia