Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Recurring Event Tapahtumien sarja: Ekspressiivisen taiteen luova ryhmä OULU

Ekspressiivisen taiteen luova ryhmä OULU

1.9.2022 @ 16:00 - 19:00

Mitä tehdään: Hypätään tuntemattomaan luovia menetelmiä käyttäen. Emme voi ennalta tietää, mitä syntyy. Se on jotain, mitä ei vielä täällä ole. Tutkimme elämää ja tunteita, itsessä läsnäolevaa tilaa ekspressiivisin menetelmin. Näitä ovat eri taiteen muodot, kuten esimerkiksi kuvallinen työskentely, kirjoittaminen, liike ja draama. Eri taiteenlajien välillä liikkuminen voi avata uusia näkökulmia käsiteltäviin asioihin. Mitään taiteellista osaamista ei tarvita, sillä työtä ei arvostella taiteellisin kriteerein. Ryhmässä tarjoutuu turvallinen tila kokeilla itselle jotain uutta ja epätyypillistä.

Kuka ohjaa: Olen Riikka-Marianna Vartiainen, ratkaisukeskeinen valmentaja ja ekspressiivisen taideterapian ohjaajaksi opiskeleva luova toimija. Luovuus ja luonto ovat olleet aina voimavarani. Yhteydessä luontoon, sekä maalaamisen avulla pääsen kiinni syvempään olemukseeni ja voin käsitellä sellaista, mille ei ehkä löydy sanoja. Monesti juuri dialogi kuvan kanssa vie matkalle itseen. Ekspressiivisessä taideterapiassa minua kiehtoo humanistinen ajatus siitä, että jokainen ihminen on itse oman elämänsä paras asiantuntija.  Asioita tarkastellaan ongelmalähtöisyyden sijasta tutkittavina ilmiöinä.

Kenelle: Sinulle joka kuulet kutsun luovuuden äärelle ja haluat jättää sisäisen arvostelijan hetkeksi narikkaan, haluat antaa itsellesi luvan olla läsnä itsesi ja ryhmän kanssa ja haluat oppia itsestäsi uutta. Tärkeää on sitoutuminen neljään tapaamiseen, jotta mahdollistamme taiteen avulle liikkeelle lähteneen prosessin jatkumon. Emme ole terapiaryhmä, mutta käyttämäni ekspressiivisen taideterapian menetelmät voivat olla hyvä tuki terapialle.

Missä ja milloin: Ryhmä on suljettu neljän kerran kokonaisuus torstaisin 18.8.-8.9. klo 16-19. Ryhmä kokoontuu Pohjois-Suomen SYLI-keskuksella, Hallituskatu 22-24 A 1, 90100 Oulu.

Mitä tarvitset mukaan: Mukavat vaatteet, jotka antavat lattialla työskentelylle ja liikkeelle tilaa. Lisäksi tarvitset muistikirjan/paperia omia kirjoitustehtäviäsi ja havaintojasi varten.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta 10.8. mennessä. 

Lisätietoja: SYLI-keskuksen Iirikseltä 040 841 4882 / iiris.pitkajarvi@syomishairioliitto.fi

Tiedot

Päivämäärä:
1.9.2022
Aika:
16:00 - 19:00
Tapahtumien sarja:
Tapahtumaluokat:
, ,