Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Recurring Event Tapahtumien sarja: Etäjoogaa läheisille

Etäjoogaa läheisille

25.8.2022 @ 17:30 - 18:30

Etäjoogaa läheisille

Tervetuloa joogaamaan etänä oman kodin rauhasta torstai-iltaisin klo 17.30–18.30! Kaikki tunnit ovat matalan kynnyksen tunteja ja sopivat sekä jooganoviiseille että konkareille. Tuntien tahti on rauhallinen, jotta osallistujalla on aikaa tutkiskella, miltä liike tuntuu kehossa. Hidastaminen auttaa saapumaan tähän hetkeen ja kuulemaan, mitä minulle oikeastaan kuuluu tässä hetkessä.

Joogakertoja on syksyn 2022 aikana yhteensä viisi. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä  https://link.webropolsurveys.com/EP/C6F4C232339E5153

Ilmoittautuessasi saat Zoom-linkki, jota kautta joogaan pääsee osallistumaan. Linkki on sama jokaisella osallistumiskerralla, joten jokaiselle kerralle ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Kaikki joogaharjoitukset tallennetaan tallennekansioon, josta pääset näkemään tunnit sitä mukaa kun ne ilmestyvät. Tallenteet ovat katsottavissa 31.12.2022 saakka. Vaikka et pääsisi ensimmäiselle kerralle, kannattaa siis ilmoittautua heti, jotta pääset katsomaan tallenteet.

Välineeksi on hyvä varata joogamatto, tai ainakin vapaata lattiatilaa joko maton päällä tai lattialla. Varaa vierelle myös muutama pieni tyyny sekä viltti. Päälle kannattaa pukea joustavat, tarpeeksi lämpimät vaatteet ja vierelle kannattaa ottaa myös vesilasi.

Joogahetket ohjaa joogaopettaja ja hengitysohjaaja Jonna Nykänen. Jonna on joogaopettaja (500h), kouluttaja ja psykosomaattinen hengitysohjaaja. Jonna on opettanut joogaa vuodesta 2015 lähtien. Jonnaa kiinnostavat stressinhallintaan ja -ehkäisyyn, palautumiseen, hermostoon ja hengitykseen liittyvät teemat. Luonnon syklit ja vuodenajat vaikuttavat Jonnan opetukseen vahvasti. Lämpimämmän kehosuhteen, itsemyötätunnon ja armollisuuden teemat ovat myös läsnä Jonnan opetuksessa. Jonna opiskelee parhaillaan fysioterapeutiksi.

Tuntien kuvaukset

To 25.8. Liikettä ja lepoa

Tämän syyskauden ensimmäisen tunnin avulla palailemme rauhassa kesälomilta joogaharjoitusten pariin. Tällä tunnilla liike ja lepo yhdistyvät tasapainottavaksi kokonaisuudeksi. Tunti alkaa rauhallisesti lattian tasosta, etenee hieman liikkeellisempään osioon ja päättyy hellivään loppurentoutukseen. Liikeharjoitteet kohdistuvat ensisijaisesti lantion ja rangan alueelle. Tunnin taustalle on tarjolla myös Spotify-soittolista tunnelmaa luomaan.

To 15.9. Joogaa jäykille

Joogaa jäykille tunti sopii aivan kaikille. Myös niille, jotka ovat mielestään liian jäykkiä joogaamaan (tiedoksi muuten, että se ei pidä paikkaansa!). Käytämme apuvälineenä selkänojallista tuolia ja joogavyötä (joka voi olla esimerkiksi pitkä kapea huivi tai kylpytakin vyö). Tunnin liikkeistä saa myös hyviä ideoita taukojumpaksi istumatyön oheen!

To 20.10. Vuodenaikajooga

Vuodenaikajooga perustuu kiinalaisen lääketieteen ja taolaisen ajattelun mukaiseen Viiden elementin teoriaan. Sen mukaan jokaisella vuodenajalla on oma elementtinsä ja erityispiirteitä, jotka vaikuttavat myös meihin ihmisiin. Syksy on metallielementin aikaa, ja sen vastaavuus ihmiskehossa ovat Keuhkot ja Paksusuoli. Hengitys liittyy vahvasti syksyn ajan teemoihin. Tällä tunnilla teemmekin hengitystä monipuolisesti vapauttavia harjoitteita, kuten kiertoja, sivutaivutuksia ja niska-hartiaseutua hoitavia liikkeitä. Tuomme tietoisuutta hengitykseen myös hengitysharjoitusten kautta. Moniulotteinen ja kokonaisvaltainen hengitys on hyvinvoinnin kulmakivi.

To 17.11. Väsyneiden jooga

Väsyneiden joogassa on täysi suoritusvapaus ja saat ottaa juuri niin laiskasti kuin haluat. Tämä tunti on suunniteltu erityisesti sinulle, jota sohvanpohja vetää vähän liikaa puoleensa.

Kunhan joogamatolle vain pääsee, saattaa huomata, että sehän olikin hyvä idea!

Tunnille saa osallistua myös virkeämmästäkin mielentilasta, jooga toimii missä mielen ja kehon tilassa tahansa. Tunnin liikkeet ja liikesarjat ovat helppoja ja yksinkertaisia. Tule tekemään paluuta kehoosi lempeän liikkeen kera.

To 15.12. Hämärän hyssy – palauttavaa joogaa

Pimeät loppuvuoden illat kutsuvat viltteihin kääriytymiseen ja hämärään kietoutumiseen. Kuitenkin tämä vuodenaika saattaa olla monille vuoden kiireisintä aikaa ja voi olla vaikea löytää aikaa joogalle, palautumiselle ja omalle hetkelle. Jaksaminen voi olla kortilla kun vuosi lähenee loppuaan. Kutsun sinut hyggeilemään joogamatolle! Laita kynttilä palamaan, pue päälle villasukat, varaa kasa vilttejä ja tyynyjä ja anna harjoituksen viedä mukanaan. Harjoitus on tyyliltään erittäin matalan kynnyksen palauttavaa joogaa, joka koostuu pitkistä tuetuista asennoista, hitaista liikkeistä ja kehotietoisuusharjoituksista.

Lisätietoa

Läheistyöntekijä Mirva Korpela, mirva.korpela@syomishairoliitto.fi, 040 411 0573

Tiedot

Päivämäärä:
25.8.2022
Aika:
17:30 - 18:30
Tapahtumien sarja:
Tapahtumaluokat:
, , ,