Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Recurring Event Tapahtumien sarja: Läheisten valtakunnallinen etäryhmä

Läheisten valtakunnallinen etäryhmä

19 tammikuun @ 17:30 - 19:00

Hyväntuulinen porukka

Läheisten etäryhmä keväällä 2023

Läheisten valtakunnallinen etäryhmä kokoontuu Zoomissa keväällä 2023 kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.30–19.00 (päivämäärät ja teemat alla). Ryhmä on tarkoitettu kaikille, joita läheisen syömishäiriöoireilu jollakin tavalla koskettaa. Voit olla esimerkiksi sairastavan vanhempi, isovanhempi, kummi, naapuri, sisarus tai lapsi. Ryhmä on maksuton, eikä osallistuminen edellytä Syömishäiriöliiton jäsenyyttä, eikä sairastavan diagnoosilla tai sen puuttumisella ole merkitystä.

Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan voit klikata itsesi mukaan tästä tapahtuman alkaessa. Linkki on sama jokaisella tapaamiskerralla.

Kaikilla tapaamiskerroilla on teema, jonka ympärillä keskustelua käydään. Keskusteluun ei ole pakko osallistua, voit olla mukana myös vain kuuntelemassa. Kaikkia ryhmään tulevia pyydetään kuitenkin pitämään kamerat päällä. Ryhmässä noudatetaan Syömishäiriöliiton turvallisen tilan sääntöjä, joihin kuuluvat mm. vaitiolovelvollisuus ryhmässä keskustelluista asioista.

Etäryhmää ohjaavat vapaaehtoinen vertaisohjaaja Marja, sekä Syömishäiriöliiton läheistyöntekijä. Jokaisella kerralla on mahdollisuus jakaa omia kuulumisiaan ja saada vertaistukea toisilta osallistujilta.

Tervetuloa mukaan!

Kevätkauden teemat

19.1.2023 Läheisen toipumisrohkeus.

Miten uskallan läheisenä toipua syömishäiriön vaikutuksista? Mitä kaikkea läheisessä herää kun sairastava alkaakin toipua? Miten osaan ja uskallan ajatella elämää eteenpäin ilman syömishäiriötä? Keskustellaan yhdessä aiheesta ja vaihdetaan kokemuksia.

23.2.2023 Miten selvitä pitkittyneen syömishäiriön kanssa?

Mistä löytää toiveikkuutta ja miten kääntää katse tulevaan silloinkin, kun syömishäiriö asettuu pidemmäksi aikaa vieraaksi? Aiheesta mukana keskustelemassa kokemuspuhuja ja äiti Helena.

16.3.2023 Miten isänä tukea toipuvaa lasta tai nuorta?

Millainen rooli isällä on osana lapsen tai nuoren toipumista? Miten isänä voi parhaiten auttaa lastaan tai nuortaan toipumisen tiellä? Mukana keskustelemassa syömishäiriöstä toipuneen nuoren isä Arto.

20.4.2023 Mitä tehdä kun tunteet läikkyy yli? – puhetta tunteista ja niiden säätelystä

Syömishäiriö haastaa läheisen tunnemaailmaa monella tavalla. Miten haastaviin tunteisiin voi opetella suhtautumaan? Mitä tehdä kun hermo menee, pelottaa tai sairastuneen ahdistus tarttuu läheiseen? Mukana keskustelemassa Syömishäiriöliiton Sisä-Suomen alueen toiminnanohjaaja Tuija Luhtala, psykofyysinen fysioterapeutti.

25.5.2023 Kohti kesää.

Vertaiskeskustelua tulevasta kesästä, sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista ja toisaalta huolenaiheista, jotka siihen liittyy. Jaetaan yhdessä ajatuksia miten kesästä selvitään ja ehkä jopa nautitaan!

Lisätietoa ryhmästä

Läheistyöntekijä Terhi Kanerva p. 040 551 7667 / terhi.kanerva@syomishairioliitto.fi

Tiedot

Päivämäärä:
19 tammikuun
Aika:
17:30 - 19:00
Tapahtumien sarja:
Tapahtumaluokat:
, , ,