Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sarjakuvaa syömishäiriöistä -luento ja työpaja

23.3.2019 @ 12:00 - 15:00

Voiko lukeminen, kirjoittaminen tai piirtäminen helpottaa syömishäiriöstä kärsivän oloa?
Miten ja miksi tehdä omaelämäkerrallista sarjakuvaa tuskallisistakin kokemuksista?

Tervetuloa Tampereen SYLI-keskus Tampereelle viettämään luovaa sarjakuvalauntaita!
Kiitetyn Mielisairaalan kesätyttö(Suuri Kurpitsa 2015)-sarjakuvan tekijä ja kuvataideopettaja Viivi Rintanen kertoo omaelämäkerrallisen teoksen synnystä ja seurauksista. Tuhoavan syömishäiriön sarjakuvittaminen vapautti ja vahvisti tekijäänsä, joka piirtää nykyisin lukijoidensa tosia mielenterveystarinoita Hulluudensarjakuvia / Comics about Madness-blogiinsa.

Viivi on lämmin esiintyjä, jolle juttelemalla voit vaikuttaa tekeillä oleviin Hulluussarjakuviin, joiden tavoitteena on purkaa mielenterveysongelmiin liittyvää häpeäleimaa. Liittyykö syömishäiriöihin jokin erityinen stigma, jota voisi sarjakuvien avulla purkaa?

Luennon jälkeen kokeillaan omaelämäkerrallista sarjakuvantekoa turvallisesti pienen harjoituksen avulla. Voit käyttää tilasta löytyviä kyniä ja paperia tai tuoda mukanasi lempipiirtimesi ja muistikirjasi. Harjoitukseen osallistuminen on omaehtoista ja rentoa, eikä ketään edellytetä näyttämään tuotoksiaan muille.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii sitovan ennakkoilmoittautumisen (heidi.torsti(at)syomishairioliitto.fi). Pidä kiirettä, sillä mukaan mahtuu vain 15 ensimmäistä!

Työpajan jälkeen halukkaat jatkavat Tampere kuplii 2019-sarjakuvatapahtumaan, jossa tutustutaan sarjakuvaskeneen Viivin opastuksella. Tampere-talolle siirrymme bussilla tai jalan (välimatka noin 2km). Kupliissa Viiviltä on mahdollisuus tiedustella sarjisvinkkejä tai vain viettää aikaa mukavassa seurassa. 🙂

———————————————————–
Viivi Rintanen(s.1990) haluaa piirtää sarjakuvia niin kauan kuin ”hullu” on haukkumasana. Sarjakuvien lisäksi hän opettaa, kuvittaa ja toimii graafisena suunnittelijana. Tutustu Hulluussarjakuvia-blogiin ilmaiseksi http://hulluudensarjakuvia.sarjakuvablogit.com) tai seuraa Viiviä Instagramissa (@viivi_rintanen).

Tiedot

Päivämäärä:
23.3.2019
Aika:
12:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjä

Tampereen SYLI-keskus
Puhelin:
045 845 9210
Sähköposti:
terhi.kanerva@syomishairioliitto.fi

Tapahtumapaikka

Syömishäiriöliitto Sisä-Suomi
Hämeenpuisto 43-45
Tampere, 33200 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
045 2010 808