Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tanssi- ja liiketerapeuttinen työpaja syömishäiriötä sairastaville

29.2.2020 @ 11:30 - 15:30

Karkauspäivänä 29.2. SYLI-keskuksella on mahdollisuus rentoutua ja kuulostella omia tarpeita. Suhdetta omaan kehoon tutkitaan helppojen liikeharjoitusten mutta myös kirjoittamisen, kuvan tekemisen ja musiikin avulla, koska sanallisella ja ajatuksellisella tasolla moni tunne jää pintapuoliseksi.

Etsimme voimavaroja ja itseilmaisua, arvostavaa ja hyväksyvää suhtautumista kehoon sekä kykyä tunnistaa ja käsitellä tunteita. Rauhallinen eteneminen antaa tilaa omille havainnoille ja auttaa löytämään aidon, itsestä hyvältä tuntuvan tavan olla olemassa. Tämä kokemus lisää itsearvostusta ja myötätuntoa.

Menetelminä käytämme ohjattuja liikeharjoituksia, rentoutusta sekä tietoisuus- ja mielikuvaharjoituksia. Työpajassa on tärkeää luottamuksellisuus, turvallisuus sekä ihmisen moninaisuuden kunnioittaminen. Jokainen saa tulla paikalle sellaisena kuin on, osallistua harjoituksiin omien tarpeittensa mukaan ja jakaa itsestään juuri sen verran kuin haluaa. Työpajassa ei vaadita aikaisempaa kokemusta. Se ei sovi akuutissa kriisissä oleville.

Työpajan ohjaajana toimii tanssi-liiketerapeutti Taija Kuula, joka on ohjannut syömishäiriötä sairastavien terapeuttisia ryhmiä ja toiminut myös yksilöterapeuttina.

Aiemmin kurssilla käyneiden palautteita:

”Pidin läsnäolosta, liikeharjoituksista, mielikuvaharjoituksista, matalasta kynnyksestä. Ohjaaja on ollut niin lempeä & lämmin.”

”Minua on auttanut eteenpäin se, että voi vaan olla, voi olla omien ajatusten kanssa ja antaa niiden myös lipua pois. Olen löytänyt enemmän läsnäoloa.”

”Pidin rentoutumisesta. Omaan kehoon suhtautuminen muuttui positiivisemmaksi.”

 

PAIKKA: Tampereen SYLI-keskuksen tilat osoitteessa Hämeenpuisto 43–45 L 2 (käynti sisäpihalta)

AIKA: 29.2.2020 klo 11.30–15.30

ILMOITTAUTUMINEN: 17.2 mennessä sähköpostilla tuija.luhtala@syomishairioliitto.fi   

MUUTA: SYLI-keskus tarjoaa päivässä välipalaa

Ohjaaja lähettää viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostilla lyhyen luottamuksellisen kyselyn, jolla kartoitetaan osallistujien työpajaan liittyviä tarpeita ja toiveita.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tiedot

Päivämäärä:
29.2.2020
Aika:
11:30 - 15:30
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Tampereen SYLI-keskus
Puhelin:
045 845 9210
Sähköposti:
terhi.kanerva@syomishairioliitto.fi

Tapahtumapaikka

Tampereen SYLI-keskus
Hämeenpuisto 43-45
Tampere, 33200 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
045 2010 808