Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Torstain kahvihetki/SuomiAreena!

14.7.2022 @ 13:00 - 15:00

Erivärisiä kahvikuppeja rivissä ja teksti torstain kahvihetki klo 13-15

 

Torstain 14.7. klo 13-15 kahvihetkessä katsotaan yhdessä Syömishäiriöliiton SuomiAreena ohjelma ”Voiko Suomessa olla lihava?”
Tilaisuutta juontaa Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä ja puhumassa aiheesta ovat: psykiatrinen sairaanhoitaja, somevaikuttaja Sami-Petteri Asikainen; ravitsemusasiantuntija, tutkija, tietokirjailija Patrik Borg; toimittaja, mediapersoona, Vaakakapinan kapinajohtaja Jenny Lehtinen; kirjailija, kolumnisti Raisa Omaheimo.
Aiheena on siis: Mitä painoindeksi mittaa: terveyttä vai kelpaavuutta? Tarvitaanko ”epäterveellisiin” elintarvikkeisiin varoitusmerkkejä ”lihottavuudesta”? Voiko lihava ihminen tulla nähdyksi liikunnallisena?
Miten lihavuudesta puhutaan, ja kenen ääntä silloin kuullaan? Miten lihavuuspuhetta voidaan muuttaa vastuullisemmaksi? Mistä kaikesta muusta kuin syömisestä ja liikkumisesta on oltava valmis puhumaan, jos haluaa puhua lihavuudesta?
Keskustelu kestää 45 minuuttia, jonka jälkeen voimme yhdessä jatkaa SYLI-keskuksella keskustelua aiheesta.
Tervetuloa mukaan!

SYLI-keskuksen kahvihetket ovat matalankynnyksen avointa toimintaa kaikille, joita oma keho tai syöminen mietityttää. Olit sitten sairastunut, toipunut tai läheinen. Meille et tarvitse lähetettä tai diagnoosia. Kahvihetkiin voit tulla oman aikataulusi mukaan. Piipahtaa meillä kahvikupposen äärelle tai olla meidän seurassa koko kaksi tuntisen.

Toisinaan kahvihetkissä on jokin teema, josta keskustelemme kahvihetken aikana. Vapaalle keskustelulle on aina tilaa. Kuuntelemme mielellämme kävijöiden toiveita ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Teemme pieniä retkiä lähialueelle kahviloihin, museoihin tai vaikka torille!

Tarjolla on hyvää kahvia, teetä sekä mukavaa juttuseuraa.

TERVETULOA!

Lisätietoa kahvihetkistä ja SYLI-keskuksen toiminnasta saat toiminnanohjaajalta Jonna Rautavirralta, jonna.rautavirta(at)syomishairioliitto.fi tai soittamalla numeroon 045 210 6053

Tiedot

Päivämäärä:
14.7.2022
Aika:
13:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjä

SYLI-keskus Kuopio
Puhelin:
045 210 6053
Sähköposti:
jonna.rautavirta (at) syomishairioliitto.fi
Lisätietoa järjestäjästä

Tapahtumapaikka

SYLI-keskus Kuopio
Kirjastokatu 5 D 1
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Lisätietoa tapahtumapaikasta