Voimauttavaa luettavaa oman kehosuhteen kanssa kipuileville: Katarina Meskasen ja Heidi Strengellin Rakas keho -kirja tilattavissa tarjoushintaan

10.9.2019

Katarina Meskasen ja Heidi Strengellin uutuskirja Rakas keho kannustaa pohtimaan kehosuhdetta kuvien ja tekstin kautta. Kirja soveltuu erinomaisesti syömishäiriötä sairastaville, syömisellä oireilevilla ja henkilöille, jotka kipuileva ruoka- tai kehosuhteen kanssa. 

Katarina Meskanen kirjoittaa:

”Rakas keho

Tiedän, etten ole aina kohdellut sinua hyvin. Toisinaan olen yrittänyt, joskus myös onnistunut, mutta useimmiten vain ollut ilkeä ja vältellyt edes katsomasta sinua. Olen ajatellut, ettet ole kaunis — etten minä ole kaunis. Olen verrannut sinua toisennäköisiin, -kokoisiin ja -muotoisiin vartaloihin. Miettinyt, ettet riitä tuollaisena, ja kritisoinut jokaista kohtaa sinussa.

Olemme kuitenkin kokeneet yhdessä paljon — hyvää ja pahaa. Olet minulle tärkeä, ja siksi haluaisin nyt oppia rakastamaan sinua.”

Rakas keho on henkilökohtaisesti puhutteleva kirja, jonka kantavia teemoja ovat muun muassa kehonkuva ja sen haasteet, itsensä hyväksyminen ja oman kehon kurittamisesta luopuminen. Sen tavoitteena on tarjota armollisempaa suhtautumista itseen ja osoittaa, miten oppia rakastamaan omaa kehoaan.

Kirjan valokuvat erinäköisten ja -ikäisten naisten kehoista kertovat, kuinka monivivahteinen ja tärkeä jokaisen keho on sellaisenaan. Valokuviin liittyy myös jokaisen kuvattavan tarina, jossa omaa kehosuhdetta avataan rohkeasti ja avoimesti.

Kirja kannustaa pohtimaan omaa kehosuhdetta ja johdattelee omaksumaan uudenlaisen tavan olla sinut kehon kanssa. Se korostaa ratkaisukeskeisyyttä ja antaa paljon konkreettisia ideoita sekä harjoituksia kehonkuvan työstämisen tueksi.

Katarina Meskanen on Syömishäiriöliiton yhteistyökumppani, pitkään kehonkuvaongelmien ja syömishäiriöiden parissa työtä tehnyt kliininen psykologi. Katarinalla on vahva osaaminen kehonkuvatyöskentelystä ja kehollisista menetelmistä. Työssään hän on nähnyt, miten vahvasti oma keho ja siinä viihtyminen vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Siksi Katarinan intohimo on auttaa ihmisiä voimaan paremmin omassa kehossaan.

Heidi Strengell on työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2006 sekä kaupallisen että taiteellisen valokuvan parissa. Heidi on erikoistunut etenkin henkilökuvaukseen, ja kuvissa hänelle on tärkeää erityisesti tarinoiden kertominen ja aidon tunteen välittyminen.

Sidottu • 275 sivua • Ovh 35 euroa

Tilaa kirja tarjoushintaan 26 euroa Tuuma-kustannuksen kampanjasivulta.

Artikkelin kuva: Heidi Strengell