Materiaalia syömishäiriötä sairastavan oppilaan tukemiseksi koulussa

Kuvassa on pino kirjoja, joiden päällä on omena. Kuvassa on kyniä ja aakkospalikoita.
14.8.2019

Maudsleyperheet on tuottanut materiaalin syömishäiriötä sairastavan oppilaan tukemiseksi koulussa. Koulut ovat alkaneet viime ja tällä viikolla. Koulujen alkamisen myötä kouluihin tulee myös paljon erityistä tukea tarvitsevia oppilaita. Osa oppilaista tarvitsee tukea opiskeluun, toinen taas sellaisiin toimiin, jotka mahdollistavat oppimisen.

Syömishäiriötä, etenkin rajoittavia sellaisia sairastavilla nuorilla oppimisen ja koulussa jaksamisen kannalta tärkeää on, että oppilas saa ruokailuun tarvitsemansa tuen.

Syömishäiriön oireisiin kuluu, ettei sairastunut pysty huolehtimaan omista aterioistaan ikää vastaavalla tavalla. Tätä ei pidä sekoittaa murrosiän kapinointiin tai kouluruuan väheksymiseen. Sairastava ei syö riittävästi, koska ei sairautensa takia siihen pysty.

Miten materiaalia voi hyödyntää

Materiaalissa tuodaan esiin joitain keskeisiä seikkoja, joilla koulu voi edistää syömishäiriöstä toipumista. Materiaali soveltuu erityisen hyvin kouluissa työskenteleville henkilöille, mutta myös syömishäiriötä sairastavien läheiset voivat toimittaa materiaalin koululle tiedoksi. 

Materiaali tarjoaa perustiedot syömishäiriöistä, vinkkejä kouluruokailutilanteisiin, liikunta- ja kotitaloustunneille sekä terveystiedon fiksuun opettamiseen.

Kuva: Element5 Digital/Unsplash