RESET-keskustelumallin materiaalit julkaistu

Kuvassa tummansinisellä pohjalla vaaleanvihreä nuoli ja teksti: RESET pojat ja kehot.
9.3.2023

Tarvitsisitko apua kehosuhteesta ja ulkonäköpaineista keskustelemiseen poikien kanssa? RESET-hankkeessa* tuotettu RESET-keskustelumalli on vastaus juuri tähän tarpeeseen. Keskustelumallin materiaali on nyt julkaistu ja kaikkien saatavilla – linkit tämän artikkelin lopussa.

RESET-keskustelumalli poikien kehosuhteesta

RESET-keskustelumalli on ammattilaisen ohjaama keskustelu, joka on suunnattu 13-18- vuotiaille pojaksi/mieheksi identifioituville nuorille. Keskustelumallissa käydään ammattilaisen ohjaama noin 1-2 tunnin kestoinen pienryhmäkeskustelu videomateriaalin johdattamana.

RESET-keskusteluilla pyritään lisäämään poikien ja nuorten miesten kanssa työskentelevien ammattilaisten tietoa kehosuhteeseen liittyvistä teemoista. RESET-keskustelu antaa luvan ja tilan pojille puhua kehosuhteeseen liittyvistä teemoista – ehkä rohkaisee heitä puhumaan niistä jatkossakin matalammalla kynnyksellä.

RESET-keskustelumallin avulla nuoret ymmärtävät poikien ulkonäköpaineita paremmin

RESET-keskustelumallia on ennen julkaisua pilotoitu nuorten kanssa pääkaupunkiseudulla ja Oulun seudulla. RESET-pilottiin osallistuneet nuoret kertoivat ymmärtävänsä keskustelun jälkeen poikien ulkonäkö- ja kehopaineita paremmin ja olivat valmiimpia ottamaan ulkonäköön liittyvät huolensa puheeksi.

RESET-keskustelun ohjaaminen edellyttää oman ruoka- ja kehosuhteen reflektointia

RESET – materiaali on ilmaiseksi kaikkien saatavilla. Se antaa ammattilaiselle eväät keskustelun ohjaamiseen. Suosittelemme kuitenkin lämpimästi esimerkiksi maksuttoman KEHUVA-verkkokoulutuksen suorittamista ennen RESET-keskustelujen ohjaamista. Oman ruoka- ja kehosuhteen reflektointi on välttämätöntä onnistuneen RESET-keskustelun ohjaamiseksi!

RESET-keskustelumallin materiaalit, olkaa hyvät!

RESET-keskustelumallin materiaali koostuu ohjaajan oppaasta sekä keskustelun tueksi laaditusta videomateriaalista.

Lataa tästä ohjaajan opas pdf-muodossa.

Videomateriaali katsottavissa youtuben kautta täältä.

 

***

 

*RESET – Pojat ja kehot -hanke on A-klinikkasäätiön, Syömishäiriöliiton ja Poikien talon yhteishanke, jonka tarkoituksena on tehdä pojaksi/mieheksi identifioituvien ulkonäköpaineita näkyväksi sekä tarjota työkaluja ja rohkaista 13-18-vuotiaita poikia/miehiä ja heidän kanssa työskenteleviä keskustelemaan kehosuhteeseen liittyvistä aiheista. Lue lisää RESET-hankkeesta täältä.