Syömishäiriöliiton graafisen ilmeen uudistus on valmistunut

23.8.2018

Syömishäiriöliitto on aloittanut graafisen ilmeen uudistuksen alkuvuodesta 2018. Uudistukseen ovat kuuluneet kotisivut, logo sekä muu graafinen ilme. Jatkossa uuteen graafiseen ilmeeseemme pääset tutustumaan myös erilaisen printtimateriaalin muodossa, kun Syömishäiriöt – mistä on kyse? -perusesite ja läheisten esite julkaistaan.

Erityisen iloisia olemme uusista kotisivuista, joita sinäkin juuri lueskelet. Vanhat sivumme olivat vuodelta 2004 ja jo lähes museomateriaalia. Toivomme, että uusien kotisivujemme kautta palvelut sairastaville ja läheisille löytyvät helposti. Lisäksi olemme panostaneet jäsenyhdistysten näkyvyyteen sekä helppoon tapaan liittyä jäseneksi ja tukea syömishäiriötyötä.

Yhteistyökumppanina Konsepto

Kotisivuista on vastannut yhteistyökumppanimme Konsepto. Yhteistyö Konsepton kanssa on sujunut erinomaisesti. Tarpeemme, erityistoiveemme ja muut sivun toiminnallisuudet on huomioitu hyvin, ja olemme todella tyytyväsiä sivuihin. Mutta kuten tiedämme, niin kehitys kehittyy, ja uudet sivummekaan eivät ole staattiset. Sivuja jatkokehitään ja sisältöjä hiotaan vielä syksyn ajan.

Kaikki lähtee logosta

Syömishäiriöliiton uuden logon on suunnitellut Konsepton graafinen suunnittelija Hanna Lindewall. Kaikista graafisen ilmeen elementeistä logoa työstettiin pisimpään. Logon pitää olla riittävän selkeä, kestää aikaa, kuvata liiton arvoja ja jäädä ihmisten mieliin. Logossa ei saa olla syömishäiriöihin liitettyä symboliikkaa, ei tunnistettavia kehon muotoja eikä kuluneita kliseitä. Hanna nappasi hienosti haasteesta kiinni, ja usean eri työversion jälkeen päädyimme avonaiseen sydämeen, joka sylissä liiton nimi istuu kauniisti ja selkeästi. Toivomme logon viestivän lämpöä ja syliä – turvallista paikkaa olla ja toimia.

Piirroskuvat tuovat sivuille persoonallisuutta ja lämpöä

Sivujen upeasta piirroskuvituksesta on vastannut Elina Johanna Ahonen. Elina on kokenut ja taitava kuvittaja, jonka kanssa on ollut ilo tehdä töitä. Syömishäiriö-teeman kuvituksessa on omat haasteensa. Alusta asti oli selvää, että halusimme kotisivuille nimenomaan piirroskuvat, jotka esittäisivät ihmisiä. Pohdimme yhdessä Elinan kanssa, millaiset kuvat toimisivat.

Akuutissa vaiheessa syömishäiriöön on usein hyvin vahvasti sisäänrakennettu vertailun elementti. Emme halunneet sivuille sellaisia kehoja, jotka aiheuttaisivat vertailua.

Päädyimme Elinan kanssa ratkaisuun, jossa ihmiset ovat tunnistettavasti piirrettyjä, mutta kehon muodot sen verran abstrakteja, että vertailua ei toivottavasti tule. Lisäksi toivoimme kuvilta kirkkaita, ei sukupuolittuneita värejä, ja tässäkin Elina onnistui erinomaisesti.

Tutustu blogiin ja tilaa uutiskirje

Uusia toiminnallisuuksia sivuilla ovat blogi ja sähköinen uutiskirje. Blogiin pääset tutustumaan täällä ja uutiskirjeen saat tilattua sähköpostiisi etusivun alalaidasta.