Verkkokurssi syömishäiriöistä opettajille – yhteistyössä AVI Kouluttaa

25.3.2024

Ilmainen verkkokurssi syömishäiriöistä opettajille, koulun muulle henkilökunnalle sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille on nyt auki!

Syömishäiriöt ovat koulun arjessa yleisiä – tunnistetaan niitä tai ei

Kouluterveyskyselyn mukaan joka viidennellä nuorella on syömishäiriöön viittaavia oireita. On aika todennäköistä, että jokaisessa luokassa/ryhmässä on vähintään yksi, todennäköisesti useampi syömisellä oireileva. Tunnistetaan sitä tai ei.

Siksi päätettiin suunnitella ja toteuttaa yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa Syömishäiriöt – perustietoa ja apua kasvattajille -verkkokurssi.

Kurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Miksi me tunnistetaan vain tietynlainen syömishäiriöoireilu?
  • Miten sukupuoli, neuroepätyypillisyys, päihteet, urheilu tai sateenkaarevuus liittyvät syömishäiriöihin?
  • Mitä opettaja voi tehdä, jos oppilaalla on syömishäiriö?
  • Miksi syömishäiriöt tuntuu olevan niin kovin hankala aihe käsiteltäväksi koulussa?

Syömishäiriöt – perustietoa ja apua kasvattajille -verkkokurssin sisältö ja ilmoittautuminen

Verkkokurssi sisältää lyhyitä videoita ja pohdintatehtäviä sekä linkkejä lisämateriaaleihin. Videot on jaoteltu aihealueittain ja ne voi käydä kaikki läpi tai poimia itseään eniten kiinnostavat. Koko verkkokurssin suorittamiseen menee n. 2 tuntia.

Verkkokurssille pääsee ilmoittautumaan aluehallintoviraston sivuilta täältä. Kurssia saa jakaa vapaasti eteenpäin omissa yhteisöissään ja verkostoissaan.

Psst. Ehdit syömishäiriöasian pariin hyvin vielä ensi vuonnakin!

Tiedämme, että näin joulukuun alussa eletään aikaa kun ope ja aika moni muukin on vähän väsynyt. On aivan ok olla tarttumatta tähän just nyt. Laita vaikka alkuvuodelle 2024 itsellesi muistutus, josko silloin olisi parempi hetki tarttua tähän. Verkkokurssi auki toukokuun 2024 loppuun asti!