Pohjanmaan-SYLI ry

Pohjanmaan-SYLI ry:n toimialue on Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin.

Yhdistys on perustettu 15.2.1999 ja on merkitty yhdistysrekisteriin 18.3.2004. Yhdistyksen toiminnasta, yhteistyömahdollisuuksista ja mahdollisuudesta toimia vertaistukiryhmän ohjaajana tai sähköpostitukihenkilönä, voit kysyä puheenjohtajalta.

Yhteystiedot:
Puheenjohtaja Marika Uusi-Illikainen
pj(at)pohjanmaansyli.fi
puh. 0440350865

Yhdistyksen löydät myös Facebookista.

Lue uusin jäsenkirjeemme: Pohjanmaan-SYLI ry jäsenkirje 2/2019

Vertaistuki

Vertaistukiryhmät ovat yhdistyksemme perustoimintaa. Avoimet ja maksuttoman ryhmät ovat tarkoitettu kaikille paikkakunnalla tai lähialueilla asuville syömishäiriöön sairastuneille ja/tai siitä jo toipuneille nuorille ja aikuisille, sekä heidän läheisilleen.

SEINÄJOKI

Vertaistukiryhmä syömishäiriötä sairastavien läheisille

Osoite: Järjestötalo, Kauppakatu 1, 2.krs, 60100 Seinäjoki. Tervetuloa mukaan!

Syksyn 2019 kokoontumiset näinä torstaipäivinä klo 18 – 20:

  • 5.9.
  • 3.10.
  • 31.10.
  • 28.11.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille syömishäiriöön sairastuneiden läheisille ja heistä huolta kantaville ihmisille. Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien perheiden ja vanhempien kanssa.

Tietoa ja tukea saat ryhmänohjaajalta,

Helena Pohjasniemi, puh. 040 516 3204.

Helenan pariksi etsitään toista vetäjää. Ota rohkeasti yhteyttä Helenaan, jos olet kiinnostunut vetämään ryhmää hänen kanssaan.

Vertaistukiryhmä syömishäiriötä sairastaville ja toipuville

Ryhmä on tauolla tällä hetkellä. Ryhmään etsitään uusia ohjaajia.

VAASA

Vertaistukiryhmä syömishäiriötä sairastavien läheisille

Osoite: FinFami, Kirkkopuistikko 31, 65100 Vaasa. Tervetuloa mukaan!

Syksyn 2019 kokoontumiset näinä torstaipäivinä klo 18 – 20:

  • 5.9.,
  • 3.10.
  • 31.10.
  • 28.11.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille syömishäiriöön sairastuneiden läheisille ja heistä huolta kantaville ihmisille. Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien perheiden ja vanhempien kanssa.

Tietoa ja tukea saat ryhmänohjaajalta,
Susanna Eriksson-Nummela, vaasa (at) pohjanmaansyli.fi tai puh. 040 850 2823.

Vertaistukiryhmä syömishäiriötä sairastaville

Ryhmä on tällä hetkellä tauolla ja etsii uusia ohjaajia.

Tietoa yhdistyksestämme

 

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan toimia sairastuneiden ja heidän läheistensä yhdyssiteenä ja tukijana, edistää syömishäiriöön sairastuneiden hoitoa ja kuntoutusta, tehdä sairauden erityispiirteitä tunnetuksi ja toimia jäsenistönsä oikeuksien valvojana. Yhdistys järjestää jäsenryhmilleen vertaistukitoimintaa, luento- ja koulutustilaisuuksia sekä virkistystoimintaa. Pyrkimyksenä on kaikin tavoin lievittää syömishäiriöön sairastuneiden, heidän perheidensä ja läheistensä eristäytymistä, ahdistusta ja häpeää, sekä korostaa koko perheen ja läheisten huomioimisen tärkeyttä syömishäiriöiden hoidossa. Yhdistyksen toiminta perustuu täysin vapaaehtoistoimintaan. Hallinnollisiin tehtäviin yhdistys saa jonkin verran apua kattojärjestö Syömishäiriöliitto – SYLI ry:ltä.

Toiminta
– Sairastuneiden ryhmätoiminta (Etsimme vapaaehtoisia)
– Läheisten ryhmätoiminta (Seinäjoki, Vaasa)
– Kokemuspuheenvuorot eri tilaisuuksissa
– Tukea ja neuvontaa
– Tapahtumat ja tilaisuudet

Jäsenet
Yhdistyksen varsinaisia jäseniä ovat 15 vuotta täyttäneet syömishäiriöön sairastuneet, syömishäiriöisten läheiset ja muut asiasta kiinnostuneet yksityiset henkilöt, oikeuskelpoiset yhteisöt tai säätiöt. Yhdistyksen kannattajajäseniksi voivat liittyä 15 vuotta täyttäneet yksityiset henkilöt, oikeuskelpoiset yhteisöt tai säätiöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa. Vuoden 2017 lopussa jäseniä oli yhteensä 52. Huomionarvoista on, ettei jäsenmäärässä näy kaikki toimintaan osallistuvat, koska vertaistukiryhmiin osallistuvia ja muusta yhdistyksen avoimesta toiminnasta (ryhmät ja neuvonta ym.) hyötyviä ei velvoiteta liittymään yhdistyksen jäseniksi.

Yhdistyksen talous
Yhdistyksen talous perustuu jäsenmaksutuloihin ja avustuksiin.  Vuoden 2019 jäsenmaksu varsinaiselta jäseneltä on 20 €, kannatusjäseneltä 25 € ja yhteisöjäseneltä 50 €.