Kokemuspuhujaksi Itä- tai Pohjois-Suomeen?

Oletko toipunut syömishäiriöstä tai kokenut syömishäiriön läheisen roolissa? Oletko kiinnostunut tukemaan muita kertomalla oman tarinasi? Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta sinua?

Syömishäiriöliitto kouluttaa uusia kokemuspuhujia Itä-Suomen (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Kymenlaakso) ja Pohjois-Suomen (Lappi, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa) alueilla. Toukokuussa järjestettävät koulutukset pidetään etäyhteydellä.

Kokemuspuhujat tekevät vaikuttavaa vapaaehtoistoimintaa syömishäiriöiden tunnetuksi tekemisessä. He hyödyntävät vapaaehtoistehtävässä kokemustaan omasta tai läheisensä sairastumisesta ja toipumisesta.

Kokemuspuhujat voivat kohdata ihmisiä koulutus- ja luentotilaisuuksissa tai antaa haastatteluja medioille. He voivat myös olla mukana Syömishäiriöliiton ennaltaehkäisevässä työssä esimerkiksi oppilaitosvierailuilla tai tuoda asiakasnäkökulmaa hyvinvointialueiden hoidon kehittämisen työhön.

Vapaaehtoiseksi kokemuspuhujakoulutuksen kautta

Kokemuspuhujien koulutuksessa tutustut Syömishäiriöliittoon ja tapaamme puhua syömishäiriöistä. Koulutuksessa käydään läpi vapaaehtoistoiminnan ja kokemuspuhujatoiminnan periaatteita sekä ohjataan jokaista rakentamaan omaa puheenvuoroa.

Koulutuksessa pidetään kamerat päällä ja tarkoituksena on tutustua toisiimme ja käydä läpi koulutuksen sisältöä yhdessä keskustellen. Koulutusiltojen jälkeen sovitaan harjoituspuheenvuoron pitämisestä, jonka jälkeen sinulle annetaan todistus koulutuksen suorittamisesta. Koulutus on maksuton.

Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido sinua toimintaan. Koulutuksen ja harjoituspuheenvuoron jälkeen jokainen vapaaehtoinen voi itse valita ja päättää, milloin ja millaisissa tilaisuuksissa haluaa olla mukana.

Koulutukset Itä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa

Itä-Suomen alueen koulutus järjestetään kahtena keskiviikkoiltana 4.5. ja 18.5. klo 17–20. Kouluttamassa on Kuopion SYLI-keskuksen toiminnanohjaaja Jonna Rautavirta ja vapaaehtoinen kokemuspuhuja. Hae Itä-Suomen koulutukseen 14.4. mennessä tämän linkin kautta.

Pohjois-Suomen alueen koulutus järjestetään kahtena tiistai-iltana 17.5. ja 31.5. klo 17–20. Kouluttamassa on Pohjois-Suomen SYLI-keskuksen toiminnanohjaaja Iiris Pitkäjärvi ja koordinaattori Anni Rekilä. Hae Pohjois-Suomen koulutukseen 8.5. mennessä tämän linkin kautta.

Lisätiedot koulutuksista kouluttajilta.
Tervetuloa mukaan!

Ajankohta

4.5.2022 17:00

Paikka

Useita paikkoja