Teflonpinta

Arki syömishäiriötä sairastavan lähellä ei aina ole helppoa. Ajatus itsen päälle asetetusta haarniskasta tai telfonpinnasta saattaa auttaa ikävimpien hetkien läpi.

Syömishäiriöön sairastuneen tukeminen voi olla välillä hyvinkin raskasta. On hyvä muistaa, että sairastuneen oireilu ei ole tarkoitettu henkilökohtaisesti sinua vastaan, vaikka hän sen niin saattaakin ilmaista. Sairaus saa ihmisen toimimaan ikävällä tavalla. Anna kommenttien kimmota pois haarniskastasi ja pysy lempeän jämäkästi läheisesi puolella.

Vaikeimpina hetkinä saattaa auttaa se, että pitää katseen tulevaisuudessa. Tämä on vaihe, joka on nyt käytävä läpi. Kun tästä selvitään, asiat muuttuvat hiljalleen parempaan.

Toipumisen tukeminen ei ole suoritus

Kukaan ei odota sinulta täydellisyyttä, ethän vaadi sitä itse itseltäsikään? Toipumisen tukeminen ei ole suoritus. On täysin inhimillistä, että hermot välillä pettävät. Ota hetki aikaa, hengitä. Käy pihalla, kuuntele musiikkia tai äänikirjaa, soita ystävälle, sulje silmät ja ole vain. Pieni hetki kerrallaan eteenpäin.

Lähteet ja lisätietoa

Teflonpinta | Mielenterveystalo.fi

Tulosta: